ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники на сміттєзвалищі не працювавали. Вони шукали своїх братів, - медик

|

Директор комунального закладу «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Юрій Пацюрко розповів про те, як працювали рятувальники у перші дні трагедії у Грибовичах. Про це йшлося на прес-конференції про екстрену медичну допомогу на сміттєзвалищі, передає кореспондент Львівського порталу.

рятувальник  на сміттєзвалищі

В першу чергу Юрій Пацюрко зауважив: всі задіяні до ліквідації пожежі рятувальники були повністю забезпечени усіма необхідними засобами захисту.

«Повноцінне забезпечення засобами індивідуального захисту було на 100%. Це я вам гарантую. У всіх були противогази, спеціальні костюми, гумові чоботи на резинках, рукавиці, тощо», – запевник директор комунального закладу.

Медик наголосив, що до роботи допускалися лише ті пожежники, які були повністю обстежені працівниками центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«З першої секуди ми та керівництво МНС контролювали, щоб всі люди були обстеженні. Деяких з них, хто нещодавно хворів грипом чи мав якісь поранення зовнішні, ми не допускали.

Рятувальники моніторили свій персонал повноцінно і безпосередньо. Люди постійно мінялися з так званої брудної зони на чисту. Окрім того для пожежників привозили в бутильованій тарі воду, яку вони змушені були випивати. Водний баланс серйозно контролювався», – розповів спеціаліст.

Юрій Пацюрко відзначив наскільки віддано та серйозно працівники ДСНС підходили до людських ресурсів.

«Вони не працювавали, вони шукали свої братів. Так за гроші не працюють, так працюють лише тоді, коли болить», – додав Ю. Пацюрко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *