ОСТАННІ НОВИНИ

Митники «спіймали» контрабанду секонд-хенду

|

Упродовж останніх днів працівники митниці викрили дві спроби ввезення в Україну  понад півтори тонни секонд-хенду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

1

Так, в одному випадку, до митного контролю декларант, а в іншому водій подали для митного контролю товаросупровідні документи,  згідно з якими з Бельгії та Панами на адресу львівських фірм перевозиться одяг, взуття, сумки, ковдри, фіранки, білизну, скатертини в асортименті, що були у використанні.

На підставі оцінки та аналізу ризиків митники повністю оглянули вантаж та встановили розбіжності у кількості та асортименті товару. В одному транспортному засобі було виявлено не задекларований товар, а саме 5 мішків верхнього одяг зі шкіри, дерматину та з хутра, що був у вжитку загальною вагою 705 кг брутто, а іншому т/з зафіксовано розбіжність у вазі товару, зокрема у заявлених  товаросупровідних документах – 20 500 кг, а фактично – 21300 кг.

2

Так, декларант не задекларував за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню,  а в іншому випадку директор фірми відправника відправив товар, який був переміщений через митний кордон України транспортними засобами з  приховуванням від митного контролю, з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів та їх ваги.

За цими фактами Львівською митницею ДФС складено протоколи про порушення митних  правил за ст. ст. 472, та ч. 1 ст. 483, Митного кодексу України. Товар вилучено. Справи будуть скеровані для розгляду до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *