ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова їде Держсекретар Ватикану

|

Львів готується до візиту Державного Секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна, повідомляє Духовна велич Львова.

parolin-700x466

Наступного тижня,  18-19 червня, у Львові перебуватиме кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Ватикану.

З цієї нагоди, у суботу, 18 червня, відбудеться Літургія в Латинській катедрі Львова (пл. Катедральна, 1) за його участю, а у неділю – богослужіння у Соборі Св. Юра (пл. св. Юра, 5).

Під час візиту передбачені зустрічі з семінаристами УГКЦ у Духовній Семінарії Святого Духа, студентами Українського католицького університету та семінаристами РКЦ у Брюховичах. Також, за участю кардинала, буде освячено територію під будову нового храму, присвяченого святому Івану Павлу ІІ, інформує Духовна велич Львова.

Додамо, що відвідини Львова держсекретарем Ватикану відбудуться в рамках його візиту до України, який триватиме з 15 по 20 червня і має на меті висловити солідарність Папи Франциска з українським народом. Держсекретар Ватикану зустрінеться з Президентом України, представниками державної та місцевої влади, ієрархами Римо-Католицької та Української Греко-Католицької Церков, вимушеними переселенцями, повідомляє працівник Апостольської Нунціатури о. Патрик Оліх OFM. За його словами, державний секретар Ватикану — це друга особа після Папи Римського, цю посаду можна прирівняти до Прем’єр-міністра. Однак, у Нунціатурі наголошують, що цей візит не тільки державний, але передовсім пасторальний і покликаний привернути увагу Європи до України. Візит другої особи Ватикану також пов’язаний з Ювілеєм Милосердя, тому що це конкретний жест милосердя до тих, що страждають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *