ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовичі можуть стати міжнародною екологічною катастрофою

|

Мешканці Львова, Дублян та сіл, які неподалік Грибовицького сміттєзвалища, отримують великий токсичний удар через забруднене повітря.  Про це у коментарі Львівському порталу повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Грибовичі

«Наразі на Грибовицькому сміттєзвалищі триває дуже потужна пожежа. Наші рятувальники прийняли рішення гасити її будь-яким способом, тому що ніхто не хоче брати на себе відповідальність. А все це завдає дуже великої шкоди довкіллю…», – пояснив він.

За словами Ігоря Муравського, нині існує величезна ймовірність обвалу частини гори сміття і прориву дамби із інфільтратом. «Експерти, які були там, одноголосно заявили, що дамба цього не витримає, тому необхідно оперативно будувати знизу бетонну стіну», – зауважив депутат Жовківської райради.

«Ці ризики враховували. Але їдкий дим із Грибовичів несе загрозу жителям: у 90% – це онкологія, хвороби кісток, мозку, крові. Через це забруднене, токсичне повітря мешканці міста Львова, Дублян та довколишніх сіл отримують дуже великий удар», – пояснив Ігор Муравський.

Окрім цього, він наголосив, якщо пожежа на сміттєзвалищі розростеться, то це буде екологічна катастрофа міжнародного масштабу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *