ОСТАННІ НОВИНИ

У Грибовичах очікують на нову лавину сміття

|

Через тріщину у горі сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі може статися новий зсув, порівняльний за масштабами з тим, що поховав під собою 30 травня трьох рятувальників та еколога. Про це розповів речник головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.811

За його словами, на вершині сміттєзвалища виникла велика тріщина, яка щодня збільшується на 40 см і зараз сягає майже трьох метрів ширини.

«Ми встигли обшукати 70% території завалу, поки були змушені припинити пошукові роботи через загрозу обвалу. Тріщина на вершині сміттєвої гори збільшується щодня на 40 см, а відколотий пласт сміття просідає на 60 см донизу. Зараз глибина становить близько 100 метрів. Тоді, 30 травня, відкололася частина гори шириною 8 метрів, тепер є небезпека аналогічного обвалу, ширина цього  пласту складає теж близько 8 метрів. Ми моніторимо цю ситуацію щодня спеціальними приладами, аби знати у яку сторону рухатиметься гора сміття», – розповів Віталій Туровцев.

Нагадаємо, що через небезпеку нового обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі у суботу, 4 червня, припинили пошук зниклого 61-річного еколога ЛКП «Збиранка» Олександра Бутіна.

За словами Віталія Туровцева, зараз неможливо спрогнозувати, коли саме відновлять пошукові роботи на сміттєвалищі. Рятувальники обіцяють повернутися, коли гора сміття обвалиться, або ж перестане рухатися і просяде.

У ДСНС також не знають, коли вдасться загасити тління на сміттєзвалищі. На ліквідацію пожежі може знадобитися кілька місяців.

Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *