ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий боїться бритоголових хлопчиків і просить допомоги у Києва

|

«Є закон і починайте цей закон, є держава – вони знають, що мають робити».Так міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував свою заяву щодо застосування для Львова, Грибовичі та Малехова категорії зони екологічної катастрофи. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

садовий

За його словами, райони Львівської області масово відмовляються приймати львівське сміття.

«Ці міста, які приймали наші відходи, поступово починають відмовляти. І для мене критичною була розмова з одним міським головою, який мені говорить про  дзвінки з районних держадміністрацій, настійливо рекомендуючи не приймати сміття від Львова.  Якщо така ситуація є і держава стає осторонь, то ми можемо опинитися у великій біді. Звертаюся до президента, до прем’єра вжити всі необхідні заходи.

Я вам не скажу, куди зараз вивозиться львівське сміття. Бо там зразу будуть бритоголові хлопчики, які не будуть пускати машини», – зазначив він журналістам.

Також мер Львова наголосив, що у разі визнання Львова і двох сіл зоною екологічного лиха, сюди зможуть приїхати науковці на державному рівні.

«Що це дасть? Це дасть можливість державі або виділяти додаткові  кошти, або брати це до уваги.  Це закон має однозначне тлумачення. Тому нинішнє моє звернення не допустити біди у Львові, яка може бути завтра. І посприяти у вирішенні проблем вже сьогодні. Я не бачу достатньої кількості експертів, науковців тут», – сказав він.

Окрім цього, журналістам на питання, що конкретно дасть Львову статус надзвичайної еко-ситуації, Андрій Садовий порадив почитати відповідний закон.

«Є закон і починайте цей закон, є держава – вони знають, що мають робити. Я прем’єр-міністру чітко дав тлумачення, що я очікую від нього», – заявив мер.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *