ОСТАННІ НОВИНИ

У боях на Донеччині загинув військовий, ще семеро – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли внаслідок бою під Майорськом та обстрілів під Авдіївкою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

06-06

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Луганськкому напрямку противник тричі порушив режим тиші. «У Станиці Луганській надвечір перестрілка тривала близько години. Ще 2 обстріли відбулося у Новозванівці, один із них був мінометним», – сказав він.

Водночас, за його словами, на Донецькому напрямку противник продовжує дотримуватися тактики потужних обстрілів українських позицій  з важкого озброєння і атаки малими ДРГ. Зокрема, українські війська відбили спробу ворожого штурму нашого опорного пункту в Майорську. Противник атакував під прикриттям мінометного вогню. Бій тривав 3 години.

«Також противник здійснив потужний артобстріл, застосувавши 122-мм гаубиці. Було випущено 40 снарядів. Ціллю окупантів при цьому був тил українських військ біля с. Яснобродівка Ясинуватського району (15 км від лінії фронту). Мінометні обстріли з боку окупантів відбулися по всій лінії зіткнення (Світлодарська дуга, Горлівська агломерація, Авдіївка, Донецький аеропорт). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення», – зазначив Лисенко.

І додав, що сьогодні вночі через снайперські обстріли з боку окупантів КПВВ «Зайцеве» призупинив пропускні операції.

Що стосується Маріупольського напрямку, то тут, за словами Лисенка, здебільшого бойові дії велися у Мар’їнському районі. Зокрема противник кілька разів застосував міномети і танк. Також низка ворожих обстрілів, зокрема з мінометів, відбулися й на інших ділянках фронту – у Новотроїцькому, Павлополі, Талаківці, Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів у Красногорівці поранено цивільну жінку.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *