ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти взялися за створення плану інтегрованого розвитку українських міст

|

Сьогодні у Львові відбулося перше засідання Координаційної ради з інтегрованого розвитку міст. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

обговорення

Так, у січні цього року GIZ розпочало в Україні новий проект – «Інтегрований розвиток міст в Україні».  Це є спільний українсько-німецько-швейцарський проект. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 4 млн євро, Уряд Швейцарії надає майже 2 млн євро. Головними його учасниками стали Чернівці, Житомир, Вінниця та Полтава, а асоційованими містами-учасниками – Львів та Харків.

На першому засіданні представники міст та експерти департаментів містобудування обговорили організаційні моменти своєї роботи. Наступне засідання Координаційної ради відбудеться у вересні у Чернівцях. На наступному – кожне місто демонструватиме презентацію та аналіз своєї діяльності. Загалом, члени ради зустрічатимуться 5-6 разів на рік під час практичних семінарів з метою обговорення спільних проблемних питань, що стосуються інтегрованого міського розвитку та імплементації Лейпцизької хартії сталого європейського міста.

Як пояснив керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт, мета Координаційної ради – стратегічний менеджмент та обмін досвідом між українськими та закордонними містами.

Також він додав, що у рамках проекту також плануються навчальні поїздки фахівців до Німеччини та Швейцарії.

Водночас Матіас Брандт повідомив, що Мінрегіонрозвитку планує комплексну велику реформу в галузі містобудування. Відтак, за його словами, українські та іноземні експерти зберуться на засідання, щоби обговорити проблеми українського законодавства у сфері містобудування: «9 червня у нас відбудеться засідання експертів, які будуть працювати над тим, щоби адаптувати українське законодавство до європейських стандартів в галузі містобудування і розвитку міст».

Фото: zib.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *