ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулося засідання робочої групи Україна – НАТО

|

У Львові, на базі Національної академії сухопутних військ відбулось 22-е засідання Спільної робочої групи Україна – НАТО з оборонно-технічного співробітництва (СРГО). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ України.

86

87

Метою цього міжнародного заходу, який, до речі, вперше відбувався не у столиці, було підбиття підсумків виконання заходів оборонно-технічного співробітництва Україна – НАТО, визначення пріоритетів співпраці та основних завдань на друге півріччя 2016 та 2017 рік.

89

Делегацію НАТО очолював помічник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа, українську делегацію – перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський. Іноземних та вітчизняних гостей на плацу видового навчального закладу зустрів начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Із учасниками засідання також зустрівся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

90

91

Згодом, після зустрічі у вузькому колі, учасники семінару обговорили питання щодо Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року, заходи у рамках Трастового фонду НАТО з реформування системи логістики та стандартизації, реалізації програми модернізації системи зв’язку та автоматизації управління військами, розвитку національної оборонної промисловості тощо.

92

Також під час засідання, його учасники мали змогу ознайомитися із презентаціями щодо безпеки повітряного простору, розвитку співробітництва у рамках робочих груп Конференції національних директорів з озброєння НАТО та обговорити їх.

94

Наприкінці зустрічі учасники схвалили Положення про діяльність СРГО та оновленої версії Дорожньої карти Україна – НАТО з оборонно-технічного співробітництва, які будуть підписані незабаром на саміті НАТО у Варшаві.

95

Згодом, після короткого ознайомлення із навчально-матеріальною базою Національної академії сухопутних військ, учасники зустрічі відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Тут їм було представлено зразки СВП, з якими стикаються українські військовослужбовці в зоні проведення антитерористичної операції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *