ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують благодійний проект світових фотографів

|

У вівторок у львівському Палаці мистецтв відкриється фотовиставка благодійного проекту «…ForgottenByWorld». На заході будуть представлені фотографії дітей зі сходу України, які народились з важкими патологіями, захворюваннями або постраждали від бойових дій та потребують допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

виставка

«Це роботи відомих фотографів зі світовим ім’ям, які бачили війну в Україні крізь об’єктив фотоапарату. Хоч проект і не зачіпає політику, він покликаний показати Європі наслідки війни для тих, хто не може себе захистити – дітей. Всі зібрані кошти підуть на лікування дітей зі світлин виставки», – зазначила директор департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Варто зазначити, що подія відбуватиметься під патронатом Львівської обласної державної адміністрації та Посольства України у Польщі.

«До нас звернулися з Консульства України у Гданську з проханням про підтримку. Певна річ, ми одразу погодилися, адже це дуже благородний і шляхетний проект. Він змушує соціум замислитися над катастрофічною проблематикою, яку зараз переживає і намагається вирішити наша країна. Маю надію, що бодай би одній дитині зібрані кошти допоможуть одужати», – повідомила Христина Береговська.

За словами консул-керівника Консульства України в Гданську Лева Захарчишина, цей проект є важливим тому, що в світі інформація про російську агресію проти України переважно поширюється в політичному контексті, а долі конкретних людей залишаються поза кадром. Ця виставка – нагадування про те, чим є ця війна.

Львів – перше місто в Україні, що прийматиме фотовиставку. Далі експозиція поїде до Києва.

Більше інформації на сторінці заходу у мережі Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *