ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «посадили» на 10 років агента Москви

|

У Львові до десяти років позбавлення волі засуджено російського шпигуна. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

1

Апеляційний суд Львівської області засудив до десяти років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, який виконував завдання головного розвідувального управління Генерального штабу російського міністерства оборони.

«Співробітники спецслужби затримали агента у липні 2014 року в Львові. Чоловік мав при собі інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки територією регіону, яку збирався передавати російським кураторам», – повідомляють у Службі безпеки.

Слідчі СБ України встановили, що уродженець Львова повернувся до рідного міста у 2012 році. Кадровий військовий після розвалу СРСР залишився проходити службу на території Росії та прийняв її громадянство. Після виходу на пенсію, мав матеріальні труднощі, тож погодився на пропозицію російської спецслужби виїхати до Львова в якості “законсервованого” агента.

Легендою для повернення стало бажання доглядати за старою матір’ю та організувати у Львові бізнес. Проте, реальним джерелом його доходу були виплати від спецслужб РФ. Після початку російської агресії, агент отримав завдання через старі зв’язки в українських військових колах розпочати збір секретної інформації. Передачу даних, за задумом кураторів, він мав здійснювати через дружину, яка знаходилася у вже окупованому Криму.

Агент почав підшукувати інформаторів, обіцяючи потенційним зрадникам грошову винагороду, але був оперативно викритий співробітниками СБ України.

За матеріалами СБУ суд визнав громадянина Росії винним у вчинені злочину, передбаченому ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *