ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція Львівщини розпочинає операцію «Мак»

|

На Львівщині розпочалась загальнодержавна операція «Мак-2016». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

My beautiful picture
My beautiful picture

Так, від 1 червня до 29 вересня в Україні триватиме загальнодержавна оперативно-профілактична операція «МАК 2016». Метою операції є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення надходження у незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Правоохоронці вкотре нагадують, що згідно законодавства за незаконний посів або вирощування снодійного маку (ст.106-2 КУпАП), або невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку (ст.106-1 КУПАП) передбачено покарання – штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку у кількості від ста до п’ятисот рослин,конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин загрожує до трьох років обмеження волі. За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин загрожує позбавлення волі до семи років.

Відповідно до законодавства, право вирощувати нарковмісні рослини для промислових потреб мають лише юридичні особи, які для таких цілей мають отримати спеціальні дозволи.

Фото: ilikenews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *