ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львова голова дачної спілки погрожує розправою собакам

|

У селі Солонка, що біля Львова, новообраний керівник одного із дачних кооперативів Андрій Кухтавич розбиває буди собак, що роками мешкають на території,  і погрожує фізичною розправою із чотирилапими. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила місцева мешканка пані Олена.

собака

За словами жінки, чоловіка обрали на посаду керівника і він одразу заявив: «Собак тут не буде».

«Як будувались тут котеджі, то на охорону взяли собаку Найду– вона народила, і їх з цуценятами лишили та простерилізували. Цього року підкинули ще одну молоду собаку, її не простерилізували, лишили з цуценятом у буді. Усе було добре. Зараз у нас вибрали нового голову кооперативу, він закомандував, щоб  буди розвалили», – заявила обурена жінка.

За її словами, на заклики окремих членів кооперативу про гуманне вирішення проблеми чоловік реагує агресивно. (Є неперевірена інформація, що він убив кошенятка, що мешкало на території кооперативу).

«Вони (Кухтавич Андрій та його товариш – ред.) сказали: «Ні, ніяких собак! Тут не буде срачу». Він сьогодні кричав, що до вечора не буде нічого, що « я вам то обіцяю», – зазначила пані Олена.

Також жінка розповіла, що невдоволені таким станом речей мешканці намагалися звертатися до активістів та волонтерів, зокрема до Наталії Вишневської – координатора ВГО «Національний екологічний центр України» та до заоозахисника Юрія Микитюка. Останній, за словами пані Олени, відмовив у допомозі.

Додамо, що жорстоке поводження із тваринами карається чинним законодавством Укрїни (ЗУ “Про захист тварин від жорстокого поводження”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *