ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії переконують: скоро почнуть будувати сміттєпереробний завод

|

Європейський інвестиційний банк дасть 40 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і облаштування сміттєпереробного заводу. Про це на брифінгу 2 червня повідомила заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

«Зараз є домовленість з ЄІБ про укладення угоди щодо виділення коштів Львову для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і облаштування сміттєпереробного заводу», – сказала вона.

За її словами, зараз міський голова веде переговори з урядом щодо цього питання. Кредит нададуть терміном на 25 років.

Вона також повідомила, що йдеться про 40 мільйонів євро, з яких 30 піде на рекультивацію, а 10 – на новий сміттєпереробний завод.

Як зауважила Ірина Маруняк, нині розглядають орієнтовно три ділянки під сміттєпереробний завод.

«Є робоча група, яка працює на рівні облдержадміністрації, міста та сільських голів. Після обіду маю об’їхати земельні ділянки, які будуть пропонуватися під сміттєпереробний завод. Про Грибовичі мова не йде, там проводитиметься рекультивація», – пояснила вона.

І водночас додала, що роботи розпочнуться в залежності від того, як швидко уряд підпише цю угоду.

Водночас начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольга Сивак. пізніше повідомила деталі домовленості з ЄІБ.

«Ми почали переговори з ЄІБ у серпні минулого року. Ця співпраця ведеться у рамках урядової програми, яка виділена ЄІБ в сумі 400 млн євро на всю Україну. Наш проект по рекультивації Грибовицького сміттєзвалища є у цьому списку. До нас приїжджали минулого року європейські консультанти. Зараз ми пробуємо інтенсивніше співпрацювати банком, щоб до нас приїхали звідти консультанти», – заявила вона.

З хронологією Грибовицької трагедії можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *