ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура має перестати бути каральним органом, – адвокат

|

Прокуратура має перестати бути каральним органом. Про це сьогодні на прес-конференції заявила ініціатор створення кадрової комісії при прокуратурі Львівської області, голова громадської ради при УСБУ у Львівській області, адвокат Галина Янко, передає кореспондент Львівського порталу.

прокуратура

«Те, що у прокуратури заберуть слідство, – правильний шлях. Прокуратура має перестати бути каральним органом. Ми всі прекрасно знаємо, як підприємці боялися будь-яких перевірок, які в певний час могли собі дозволити працівники прокуратури. Станом на сьогодні вже багато речей змінилося, але деякі нюанси залишаються і далі. Насправді, оновлення прокуратури за результатами конкурсу, який не так давно відбувся, не пройшло у повному обсязі», – зауважила вона.

Своєю чергою колишній працівник органів прокуратури Львівської області (екс-прокурор Львова, екс-заступник прокурора Львівської області) Андрій Палюх розповів, як має відбуватися реформування органів прокуратури.

«Реформування самих органів прокуратури без системного реформування органів судової влади, органів поліції є нереальним. Ця реформа відразу ж зводиться нанівець», – зауважив він.

Він наголосив, що реформи мають починатися із Генпрокуратури та обласних прокуратур, а не місцевих.

Також Андрій Палюх додав, що прокуратура має відійти від заполітизованості: «Найголовніше – відійти від заполітизованості органів прокуратури. Працівники прокуратури мають бути поза політикою і на них не може здійснюватися політичний тиск. Тоді буде ефект і резонансні справи у судах. Але, якщо такий тиск буде, то не може йти мова ні про яку реформу».

Фото: 5.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *