ОСТАННІ НОВИНИ

Олеся Дацко: «Під виглядом судової реформи фактично відбувається державний переворот»

|

Заступник голови Громадської ради при Львівській ОДА, активіст ГО «Народна дія» про нові зміни до конституції України під виглядом судової реформи:

430

Зараз під виглядом судової реформи фактично відбувається державний переворот.

Ґвалтування права, і внесення змін до Коснтитуції в частині правосуддя, які позбавляють громадян доступу до правового захисту, а саму систему судочинства просто роблять нелегітимною.

Відповідно до пропонованих змін до Конституції (і закону про судоустрій і статус суддів, який нині проголосували) «Суд утворюється і ліквідовується законом»

Не треба бути юристом щоб зрозуміти, що закон нічого не засновує.

Заснувати суд може ОСОБА!!! Згідно закону! Але не закон! Він немає правосубєктності!

Невже оті так звані народні депутати цього не розуміють? Чи це свідоме нищення держави?

Правовий захист нам змінили на фахову правничу допомогу!

Та щоб автори закону ніколи не отримали медичної допомоги, тільки фахову медиктичну – по аналогії! Це означає, що отримати допомогу в суді без адвоката стане неможливим.

Скільки коштують адвокати – нікому розказувати не треба. І наскільки вони залежні теж!

Розділ про прокуратуру взагалі виключається з Конституції. Тобто чи буде цей орган взагалі, і яким він буде – в ручному режимі собі вирішуватимуть владці.

Переклад законопроекту, надісланий до Венеційської комісії , на аглійській мові має абсолютно інший зміст, ніж реально написано по-українськи. Тому висновки комісії позитивні. Зрозуміти оцю вакханалію вони точно не зможуть.

Зате ми і наші діти відчуємо на своїй шкірі… Ми – наполовину вже раби. Навіть не кріпосні…», йдеться у дописі О. Дацко на її Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *