ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть керівництво лісгоспу за багаторічну незаконну вирубку дерев

|

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, посадовці лісгоспу організували порубку сторічних сосен на території державного заказника.

лісгосп

Оперативники встановили, що протягом трьох років посадовці лісгоспу виписували та затверджували спецквитки, на підставі яких було вирубано понад вісім тисяч сосен, віком понад сто років.

Встановлено, що ліміти, у межах яких видаються дозволи на спеціальне використання природних ресурсів, державному підприємству не видавались. У 2011 році лісовпорядною експедицією проведено лісовпорядкування заказника. Згідно документів, проведення лісовідновних вирубок протягом наступних кількох років не передбачалося, а будь-які зміни до цих матеріалів не вносились.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження для встановлення завданих збитків було призначено ряд експертиз із залученням фахівців. Відповідно до висновку експерта сума збитків від незаконної порубки склала 23,9 мільйона гривень.

Директору державного лісопідприємства, начальникові відділу лісового господарства та головному інженеру працівники прокуратури повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *