ОСТАННІ НОВИНИ

День матері може стати для українців державним святом

|

Раді пропонують зробити День матері державним святом. Відповідний законопроект № 4722-1 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових та неробочих днів» зареєстрував нардеп Юрій Бублик 31 травня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Верховної Ради.

мама

Отож, у законопроект пропонується зробити державним святом 9 березня – День української культури та національної самоідентичності (Шевченків день) і День матері (друга неділя травня). Натомість скасувати вихідні 8 березня та 2 травня, але залишити 1 травня вихідним.

«Вже 20 років як наша Україна є незалежною державою але ще і досі у нашому календарі присутні “свята” які дісталися нам з часів більшовицької окупації…

Одним із заходів, що покликаний привернути увагу суспільства до повернення справжньої української традиції має стати закріплення на законодавчому рівні Дня матері, як офіційного державного свята та урочисте відзначення цього святкового дня на державному рівні замість святкування Міжнародного жіночого дня, який протягом XX століття відзначався в СРСР та країнах соцтабору як державне свято.

Також вважаємо необхідним віднести день народження одного з найвеличніших синів українського народу – Тараса Шевченка до відзначення на загально – державному рівні шляхом прийняття Закону України, яким буде встановлене державне свято «9 Березня – День української культури та національної самоідентичності (Шевченків день)», – йдеться у  пояснювальній записці до законопроекту.

Водночас пропонується скасувати вихідний 2 травня, бо «історія не має достатніх обґрунтувань для його святкування».

Фото: ternopil.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *