ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ говорять про оборонно-промислові реформи

|

Сьогодні, 1 червня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочався триденний міжнародний семінар з питань реформування оборонно-промислового комплексу та взаємодії з органами виконавчої влади. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник академії Павло Ткачук, передає кореспондент Львівського порталу.

4

За його словами, у заході беруть участь члени делегації Міжнародного секретаріату НАТО, представники підприємств Укроборонпрому, Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної академії сухопутних військ та органів державної влади.
Заступник генерального директора Укроборонпрому із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак пояснив, що семінар з трансформації оборонної промисловості, який організовано спільно з Укроборонпромом, Міністерством оборони України за сприяння керівництва Національної академії сухопутних військ, стане дієвим поштовхом для початку процесу реформування оборонно-промислового комплексу України.
«Ми сподіваємося, що рівень представництва іноземних країн та компаній з Європи та Америки на сьогоднішньому форумі призведе до правильного, якісного та дієвого поштовху до трансформації оборонної промисловості, а саме — реформування ОПК, яке є нагальною потребою сьогодення», – зазначив Денис Гурак.

2

Водночас перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський відзначив, що Львівщина є центром длової активності України.
«Для Львівщини цей захід є надзвичайно важливим, оскільки ми відчуваємо, що наша область є не лише місцем підприємницької діяльності, проведення різних наукових та творчих дискусій, а центром ділової активності України та загалом Європи. Так, минулого тижня ми проводили потужні заходи із аграрного бізнесу, буквально вчора — із деревообробки, а сьогодні вже — військово-промисловий комплекс. Це означає, що у нас є дуже добрий потенціал та те, що визначені нами пріоритети є правильними. Вважаю, що проведення на базі Національної академії сухопутних військ цього семінару є важливим та відповідальним. Адже для участі у ньому залучено як вітчизняних військових підприємців, так й іноземних представників. Це чудова нагода обмінятися досвідом, що буде рушієм до розвитку оборонного комплексу як в плані створення нових видів озброєння та військової техніки, так і модернізації існуючих зразків», – зазначив він.

1

3

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *