ОСТАННІ НОВИНИ

Маленькі читачі просять Порошенка поповнити бібліотеки сучасними книгами

|

Найкращі читачі України 2016 року звернулись до Президента України з проханням забезпечити їхні бібліотеки сучасними книжками від українських видавництв. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Форум видавців».

книга

«Доброго дня, пане Президенте! Пишуть Вам переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з двадцяти однієї області України. Ми всі зустрілись на Дитячому Форумі у м. Львові, тут дуже багато цікавих книжок.

Ми зрозуміли, спілкуючись між собою, з письменниками та видавцями, що лише небагатьом із нас пощастило мати бібліотеки з наповненими фондами. А ми хочемо читати! Хочемо мати у бібліотеках наших сіл та міст хоча б по одному примірнику усіх новинок від українських видавництв. Просимо Вас допомогти», – йдеться у зверненні дітей.

Ідея написання відкритого листа з’явилась під час зустрічі найкращих читачів України з письменницею та журналісткою Галиною Вдовиченко.

«Разом з Видавництвом Старого Лева ми їздили по сільських бібліотеках, привозили книжки, спілкувалися з дітьми, і бачили, який вони мають арсенал книжок – все радянських часів і дуже мало сучасного. Як можна полюбити читати за таких умов? Тож коли я зустрілася з дітками-переможцями Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» на Дитячому Форумі, запитувала, кого вони читають, яких письменників знають. Відповіді на кшталт «Ми тільки чули про таких, але не читали» мене шокували. От тому з’явилася спонтанна ідея разом написати листа-звернення до Президента України з проханням поповнити їхні бібліотеки сучасними книжками. Хоча б по одному примірнику», – пояснила Галина Вдовиченко.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *