ОСТАННІ НОВИНИ

Днями у Львові розпочинає свою роботу «Майстерні міста»

|

П’ятий рік поспіль у Львові відбуватиметься «Майстерня міста». Урбаністично-культурний проект «Майстерня міста» є дієвою платформою для співпраці та спілкування громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та міської влади.

majst

Головна мета майданчику «Майстерні міста» – зацікавити активістів, мешканців та гостей Львова до спільного діалогу на актуальні для міста теми. Одна з цілей заходу – залучення мешканців до процесів розвитку та оновлення Львова. Ця тема є надзвичайно актуальною, оскільки першочерговими користувачами вулиць, громадських просторів та інфраструктури є саме мешканці, які найкраще знають проблематику міста.

Павільйон Майстерні діятиме з 3 по 19 червня біля Порохової Вежі. Близько 80 заходів відбудеться тут впродовж двох тижнів: презентації, майстер-класи, семінари, лекції, воркшопи, дискусійні клуби, кінопокази, виставки, ігри. Додаткові локації Майстерні: Парк Культури ім. Б. Хмельницького, URBAN Бібліотека на вул. Устияновича, Сигнівка (вул. Городоцька, 285), сквер Бернардинського саду, вул. Шафарика, вул. Мазепи та дворик Ратуші. Також в рамках Майстерні відбудуться екскурсії відреставрованими подвір’ями, балконами та львівськими віллами.

Головна мета цьогорічної Майстерні міста – налагодити діалог між фаховим середовищем, громадськими активістами та мешканцями міста через залучення останніх на початкових етапах до прийняття рішень. Саме тому в рамках Майстерні відбудеться кілька воркшопів з оновлення громадського простору, до яких будуть залучені мешканці. Зокрема, в рамках проекту буде оновлено дитячий майданчик на вул. Шафарика, облаштовано сквер Бернардинського саду, відбудеться розпис дитячої бібліотеки на Знесінні, створено урбан-сад для людей з особливими потребами. Важливим заходом для налагодження фахових дискусій, між молодшим поколінням архітекторів та архітекторами-творцями міста, буде цикл інтерв’ю з відомими архітекторами, які долучилися до розбудови Львова впродовж останніх 50 років. Також планують відкрити дворик Ратуші і провести там кілька майстер-класів, виставку студентських робіт з проектів-пропозицій оновлення міських просторів.

Розібратись у заходах допоможе детальна програма Майстерні міста.

Фото: lvivpost.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *