ОСТАННІ НОВИНИ

Наталія Шелестак: «Чому діти мають без мінімальних засобів захисту йти у пекло?»

|

Координатор ГО «Варта-700» Наталія Шелестак про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі:

Шелестак

Коли привезли хлопців-студентів в маленькому ВАЗіку, в мене був учора шок. Коли їх привезли без жодних засобів і навіть без марлевих пов’язок. Їх відправляли в тому, в чому вони були – у студентській формі.

Дітей кидали туди на години без нічого, людям ставало погано. Рятувальників потім медики вивозили з зони трагедії. У мене питання до Садового: є Муніципальна дружина, на яку виділяються кошти. Чому діти мають без мінімальних засобів захисту йти у пекло?

Ми вимагаємо, щоб міський голова відзвітувався щодо ефективності використання коштів на Муніципальну дружину.

Уже близько 4 місяців як було виявлено, що на сміттєзвалищі беруть інфільтратну воду і пускають її в каналізацію. Ця вода не очищується і попадає в водоймища. Депутатами були виділені кошти на реконструкцію водоканалу. Ми вимагаємо звіти міського голови щодо ефективності використання коштів, що виділялись на очистку стічної води. Там чорна водна, вона не очищується, вона отруює наші надра.

Оскільки ми на порозі еко-катастрофи вже багато років, зі сміттєзвалищем треба вирішувати негайно. Сьогодні у спальних районах Львова не вивозять сміття.

Має бути пропрацьований план дій до кінця тижня. Ми не можемо потопати у смітті. Ми не можемо залишати сміттєзвалище так, як воно є . Невідомо,що буде у мабутньому, якщо прорветься дамба.

Немає більше як чекати. Чому ми у центрі Європи дозволяємо собі найбільше сміттєзвалище в Європі? Це пекло у трьох кілометрах у Львові».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *