ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік намагався продати півтора кг бурштину через Інтернет

|

На українсько-польському кордоні, в пункті пропуску «Шегині», чоловік намагався  вивезти  з України каміння бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

1

Сьогодні вранці, 30 травня, прикордонники відділу «Шегині», за випереджувальною інформацією, під час здійснення огляду автомобілів, що виїжджають за кордон по смузі руху «Зелений коридор», направили на додатковий огляд одну із автівок, марки «Шкода» польської реєстрації.

За кермом перебував 28-річний мешканець Львівської області, який завзято заперечував наявність будь-яких сторонніх вкладень в конструкції автомобіля. В ході поглибленого прикордонно-митного огляду в порожнинах передніх крил автівки правоохоронці знайшли сховані пакунки із необробленим камінням бурштину.

2

Всього з автомобіля було вилучено 1 кілограм 452 грами «сонячного каміння». Після огляду водій зізнався правоохоронцям, що каміння не його, а перевозить він його за винагороду від чоловіка, якого знайшов по повідомленням в мережі Інтернет.

Наразі каміння вилучене та передане працівникам митниці, автівка, як засіб незаконного перевезення контрабанди, теж буде вилучена. Крім того, вбачаючи в діях водія ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтями 240 ККУ (Порушення правил охорони або використання надр) та  198 ККУ (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом), прикордонники направили відповідне повідомлення працівникам Національної поліції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *