ОСТАННІ НОВИНИ

Як зміниться Городоцький міст після довгожданого ремонту

|

У середу, 1 червня, у Львові закривають багатостраждальний міст на Городоцькій, 166 на довготривалий ремонт. Після завершення усіх робіт міст та прилеглі до нього дороги мають стати «кралечками». Про це 30 травня під час брифінгу повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, передає кореспондент Львівського порталу.

міст

За його словами, з 1 червня на два місяці міст повністю закриють для руху приватного та громадського транспорту.

«З 1 червня ми закриваємо Городоцький шляхопровід. Не довше ніж за 4 місяці підрядник має завершити роботи, хоча кількість робіт мала тягне на півроку. Але ми розуміємо, що 4 місяці – це і так велике навантаження на місто, тому попросили підрядника впоратись за коротший термін. Десь всередині жовтня ми маємо пустити рух громадського транспорту на шляхопровід», – сказав чиновник.

Також Ю.Голець зазначив, що після ремонту ширина мосту збільшиться більше, ніж на 50%.

«Ми робимо реконструкцію не лише шляхопроводу, а і під’їзних доріг до нього. Загальна протяжність вулиці Городоцької, яка буде підлягати під реконструкцію – це  близько 350 погонних метрів.  Шляхопровід ,який разом із трьома тротуарами має ширину  12 м, після реконструкції це буде майже 20 метрів. Це будуть повноцінні дві смуги в обидві сторони та гарні, великі тротуари. Також багато робіт буде виконано щодо перенесення інженерних комунікацій.  Там є дуже багато кабелів інтернет-послуг і мобільного зв’язку «Уктелекому» та інших провайдерів», – розповів він.

Втім мешканців Левандівки та Городоцької заспокоюють: вимикати Інтернет через ремонтні роботи не будуть. Ну майже…

«Ми провели переговори з ПАТ «Укртелеком». Будуть місця, де на момент переключення кабелів, на годину-дві будуть відключати інтернет, але це не означає, що всі 4 місяці мешканці будуть відключені від комунікацій», – уточнив Юрій Голець.

Окрім того, чиновник зазначив, що через ремонт моста буде змінений графік курсування деяких потягів, зокрема, до Ходорова.

«Під шляхопроводом йде величезна напруга. Коли наші люди будуть працювати з перенесенням кабелів, буде відключатися ця мережа. Є відпрацьовані всі документи із Львівською залізницею, і вони готують нам так звані «вікна», – додав він.

Зазначимо, що ремонтні роботи виконуватиме компанія «Західтрансбуд», яка  наведе лад на мості за 20,8 млн. грн.  Місто у свою чергу на ремонт шляхопроводу на Городоцькій, 166 з місцевого бюджету виділило 27 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *