ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина виділить 14 млн євро на збереження Карпат, - міністр екології

|

Німеччина виділить 14 млн євро на «Україно-німецький проект щодо підтримки природно-заповідних територій в Україні, який був розроблений ще шість-сім років тому», – заявив в інтерв’ю Львівському порталу міністр екології та природніх ресурсів України Остап Семерак.

230

«На території сучасної Європи лише в двох країнах збереглися так звані праліси – це ліси, де дерева мають понад 100, а іноді і 200 років. У Карпатах є вісім національних парків та заповідників. Вартість проекту – 14 мільйонів євро, і це доволі багато коштів для організації роботи. Виконання проекту почалося вже в травні. На даному етапі відбувається підготовка детальних планів, що саме буде зроблено, які будуть уточнення пріоритетів. Я пропонуватиму німецькій стороні зробити певні корективи до цього проекту і додати туди деякі складові, які би, скажімо, фокусувалися на розвитку екологічного туризму. Оскільки цей проект готувався ще десять років тому, тоді це ще не було актуально. А сьогодні вже змінилась і Україна, і природна ситуація в Карпатах», – розповів Остап Семерак.

За його словами, основа проекту – це збереження унікальної екосистеми, яка є всесвітнім надбанням.

«Але Карпатський регіон є привабливим і для еко туризму. Тут варто говорити про популяризацію екологічних знань і культуру збереження природи. В контексті туризму я бачу і створення робочих місць, і використання привабливості карпатських парків для того, щоб регіон розвивався.

В рамках даного проекту я хочу вирішити ще одну давню і важливу проблему – встановленням меж між національними парками, заповідниками і територіями, які є в користуванні сусідніх органів місцевого самоврядування та лісництв.

Ця проблема існує по всіх парках і дуже гостро це питання стояло під час мого першого візиту на посаді міністра в Івано-франківську і Львівську області, де я провів зустрічі з керівниками національного парку «Гуцульщина» та Яворівського національного парку.

І третє, що дуже важливо, я додаю в проект (за підтримки уряду Німеччини – Ред.) геоінформаційні системи», – підкреслив урядовець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *