ОСТАННІ НОВИНИ

Людмила Чернявська: «Я була на багатьох проукраїнських мітингах і на одному з них загинув мій син»

|

Донеччанка, яка втекла від російської окупації до Львова про втрату свого сина – Героя Небесної сотні, відкриття пам’ятника Героям Небесної сотні у Бродах та чому власне прийшла війна на схід України:

65173795697c8229dd202ad94e821bab

«Нещодавно читала новий підручник історії, в якому написано, що в Донецьку не було мітингів на підтримку України. Це неправда. Я сама була на багатьох проукраїнських мітингах і на одному з них загинув мій син. Якби на той мітинг, на якому вбили Дмитра, вийшов хоча б кожен 20-ий житель Донецька, можливо, вдалося б запобігти війні.

Пройшло два роки, гібридна війна триває, ворог намагається знищити Україну. Це той самий ворог, який кілька століть не може змиритися із самим фактом існування України. Росія вкрала в нас історію, і всіма силами намагається позбавити нас майбутнього, вкладає величезні кошти, щоб нас роз’єднати. Першочергове завдання українців – об’єднуватися, бо тільки спільними зусиллями можна чинити опір потужному агресору. Ми не повинні піддаватися страху, розпачу, який намагаються посіяти вороги. Головне, щоб українці розуміли: наша доля в наших руках.

Із перспективи двох років ми бачимо, що Майдан був переломним моментом нашої історії. Герої Небесної сотні подали приклад любові до України і це було запрошенням до наслідування, до готовності віддати своє життя заради майбутнього України», – зазначила Людмила Чернявська на відкритті пам’ятника Героям Небесної сотні у Бродах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *