ОСТАННІ НОВИНИ

На морі в Ізраїлі втонув українець

|

У суботу ввечері на пляжі в Хайфі (Ізраїль) знайшли тіло студента Дмитра Холошевського з України, який потонув ще 24 травня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

море

«24 травня, близько 20.30 двоє хлопців пішли купатися. Коли вони вирішили випливати з моря один з них зрозумів, що потрапив у водяну пастку і вирішив випливати. Другий не одразу це зрозумів і за лічені секунди його віднесло на десяток метрів. Хлопець, який ледве вибрався, втратив лік часу і, як тільки вибрався, одразу почав кликати на допомогу. Але рятувальників не було на місці», – розповів друг загиблого Леонід Шемякін.

За його словами, першими приїхали волонтери з потужним ліхтарем, але їх пошуки не мали результатів. О 14.00 25 травня пляж почали огороджувати, але, за словами співрозмовника агентства, активні пошуки зниклого не велися – «люди в чорних футболках і один рятувальник фотографували туристів і просили їх не купатися».

«Це сталося тільки після 14.00, а до обіду люди були у воді», – додав він.

При цьому Л.Шемякін наголосив, що тіло не знайшли рятувальники, які наразі страйкують, а його матір, яка спеціально прибула для пошуків сина в Ізраїль з України.

«Нам говорили, що залучено найкращі сили і рятувальну техніку, яка «підриває» все з дна. А 28 травня приїхала мама потонулого і цього ж дня знайшла його на тому самому пляжі, на тому самому хвилерізі, де потонув її син. Так що його ніхто там і не шукав. Якби вона не пройшлася там, він міг би ще довго лежати», – розповів він.

За повідомленням ізраїльських ЗМІ, тіло потонулого українця «прибило до хвилеріза в районі хайфського пляжу Хоф-Кармель увечері в суботу, 28 травня».

Л.Шемякін розповів, що загиблого звати Холошевский Дмитро Олексійович, він програміст і приїхав з м. Бердичів на стажування в Хайфу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *