ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські військові долучилися до Днів Америки

|

Військовослужбовці Львівського гарнізону взяли учать в урочистих заходах, що відбуваються в рамках Днів Америки у Львові. Про це написав начальник Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Павло Ткачук на своїй сторінці у Facebook, передає креспондент Львівського порталу.

військові

В заходах взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Попко, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, керівники силових відомств та структур Львівщини.
З американської сторони були присутні Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес та представники об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна».
На початку заходів було покладено квіти до могил всесвітньо відомого українського письменника, поета та філософа Івана Франка, а також автора безсмертної «Червоної рути» Володимира Івасюка.
Згодом було вшановано пам’ять американських пілотів, які поховані на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, щороку американці відзначають День Пам’яті. Це національне свято США, яке відзначається щорічно в останній понеділок травня. Цей день присвячений пам’яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь.
Також високопосадовці поклали квіти до могил новітніх героїв – учасників антитерористичної операції на сході України.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *