ОСТАННІ НОВИНИ

Український літак для Марсу – серед переможців NASA

|

Український проект Mars Hopper, тобто модель літака, здатного пересуватись поверхнею Марсу, опинився серед шести переможців світового хакатону NASA SpaceApps Challenge.

186

Шість команд-переможців було відібрано серед 1200 учасників, які вийшли у власне конкурсний відбір Міжнародного космічного агентства.

Mars Hopper переміг у номінації «Вибір людей», повідомив офіційний сайт NASA. Українська команда винахідників обійшла македонців. Загалом до цієї категорії фахівцями було попередньо відібрано 128 проектів, за які голосували люди.

«Mars Hopper, створений на хакатоні у Києві, в Україні, — це концептуальний літак, пристосований для дослідження полюсів Марсу та їхнього оточення, котрий використовує сухий лід з поверхні планети як пальне. Mars Hopper вирішує челлендж у категорії Jet Set Mars, який передбачав розробку концепції рухомого пристрою, котрий би дозволив легко та швидко дослідити складний марсіанський рельєф», — йдеться в офіційній заяві фахівців NASA.

Шість команд-переможців тепер зможуть відвідати запуск NASA на знаменитому космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Щасливі розробники Mars Hopper радіють перемозі. Один із розробників літака — дизайнер та інженер-механік Олександр Буткалюк повідомив «Українській правді. Життя», що нині команда працює над можливістю створення прототипу. Деталі винахідники обіцяли повідомити згодом. Тож наразі проект лишається на стаді ідеї та комп’ютерного моделювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *