ОСТАННІ НОВИНИ

Підліток загинув під час селфі на залізниці

|

Смертю закінчилося селфі 15-річного підлітка, який піднявся на ферму залізничного моста через річку Здвиж та доторкнувся до проводу контактної мережі. Трагедія сталася на перегоні Клавдієве – Бородянка, що на Київщині. Потерпілим виявився житель смт Бородянка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Укрзалізниці».

63

За даними залізничників, останнім часом залізнична інфраструктура, вагони поїздів, локомотиви та станції стали об’єктом пильної уваги дітей і підлітків, які хочуть похвалитися вражаючими фотографіями попри смертельну небезпеку.

За словами начальника управління охорони праці і промислової безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Валерія Сусленка, мода на селфі, що стала частиною молодіжної культури, викликає занепокоєння у залізничників. Зокрема, підлітків до відчайдушних вчинків спонукає і реклама одного з операторів мобільного зв’язку, у якій юнак заради своєї коханої піднімається на хмарочос.

«Розміщення в соцмережах таких знімків агітує до жахливих вчинків, емоції переважають над здоровим глуздом. Напруга в електромережі залізниці 27500 вольт, і якщо людина навіть просто наближається до контактного дроту, це спричиняє або моментальну смерть, або інвалідність у результаті великих опіків тіла. При наближенні до електромережі ближче 2 метрів уже виникає ризик бути ураженим електричним струмом великої потужності. Підліткам, які намагаються зробити шокуючі фотографії, не вистачає елементарного почуття самозбереження», – коментує Валерій Сусленко.

Фахівці звертають увагу батьків та педагогів, що залізниця – зона підвищеної небезпеки, і недбале ставлення до об’єктів інфраструктури та залізничної техніки призводить до травм, а іноді летальних випадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *