ОСТАННІ НОВИНИ

Терористам злили усі дані на дві тисячі журналістів, акредитованих в АТО

|

Один з сайтів бойовиків опублікував список українських і закордонних журналістів з їхніми контактними даними, які були акредитовані в зоні АТО на початку конфлікту. Про це «Українській правді» розповів співрозмовник в спецслужбах.

168

За його словами, днями один з сайтів бойовиків оприлюднив дані українських і іноземних журналістів – прізвища і телефони, які подавали свої дані для отримання акредитації в АТО.

Згідно з дописом на сайті, це дані, отримані станом на жовтень 2014 року.

У списку понад 1900 прізвищ журналістів. Це співробітники провідних телеканалів, інтернет-видань, газет, журналів, місцевих каналів та місцевих видань, в тому числі журналістів УП.

Для отримання акредитації журналісти мали надати копії свої паспортів, копії прес-карт та безпосередньо запит від видання з вказаним контактним номером журналіста. Таким чином, можна припустити, що бойовики можуть володіти персональними даними журналістів.

Співрозмовник повідомив, що СБУ проводить розслідування, яким чином інформація про акредитацію могла потрапити в руки бойовиків.

Не наводимо гіперпосилання та назву сайту, щоб не розповсюджувати інформацію про контактні дані журналістів.

Як відомо, раніше сайт «Миротворець» оприлюднив декілька списків журналістів, спочатку тих, хто отримав акредитацію у на окупованих територіях у структур, які іменують себе владою, другий список – журналісти, які мають акредитацію в РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *