ОСТАННІ НОВИНИ

Горе-підприємці незаконно видобували гравій із річки на Львівщині

|

Правоохоронці викрили схему та припинили незаконний видобуток гравію з заплав річки Стинавка у Сколівському районі на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

гравій

Як встановили правоохоронці, систему незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення запровадили працівники одного з підприємств, розташованих на території регіону. Незаконно видобута піщано-гравійна суміш в подальшому використовувалась для облаштування під’їзних шляхів до об’єктів підприємства.

гравій 2

Правоохоронці затримали злочинну групу, до складу якої входили четверо працівників підприємства. На той час вони саме видобували з річки суміш та завантажували її на автомобілі. Зловмисники мали в своєму розпорядженні чотири одиниці вантажної техніки: автомобілі КрАЗ, один з яких був обладнаний гідроковшем. При цьому у чоловіків не виявилось жодних документів, які підтверджували б законність видобутку копалин. Як підтвердили робітники, техніка належить підприємству, у якому вони працюють, а незаконні роботи вони проводять з відома і за вказівкою керівництва підприємства.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України, встановлено, що незаконний видобуток гравію у заплаві річки зловмисники проводили з травня.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Фото: поліція

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *