ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк спростив повернення інвестицій з України

|

Національний банк України спростив порядок повернення іноземних інвестицій з України, дозволивши інвесторам для повернення інвестиційного вкладу не подавати в банк виписку (довідку) про фактичне надходження валюти в Україну або документи, що підтверджують формування інвестиційного вкладу за рахунок реінвестицій. Про це повідомляє сайт НБУ, передає кореспондент Львівського порталу.

money

Згідно з постановою №331, яка набуває чинності 25 травня, також регулятор спростив порядок видачі дозвільних документів на здійснення операцій з іноземною валютою.

Так, для проведення валютної операції клієнти зможуть не подавати в банки документи, наявні в публічному доступі, в тому числі виписку з єдиного держреєстру і копію сертифіката суб’єкта оціночної діяльності, виданого Фондом державного майна.

Також клієнти зможуть не надавати переклад SWIFT повідомлень і документів, текст яких викладено одночасно іноземною та українською (російською) мовами.

Крім того, за пропозиціями ЄБРР, Нацбанк спростив валютні операції за кредитними договорами, укладеними резидентами з міжнародними фінансовими організаціями. Відтепер банки не будуть застосовувати додаткові заходи контролю ризикової діяльності до операцій за такими договорами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *