ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти хоче заборонити аграрним університетам готувати економістів за держкошти

|

Міністерство освіти і науки упорядкує державне замовлення у вищих навчальних закладах. Про це йдеться у проекті наказу «Про затвердження Переліку профільних спеціальностей вищих навчальних закладів», передає Українська правда.

stud

Документ визначає перелік профільних спеціальностей для державних вищих навчальних закладів, за якими може здійснюватись набір на держзамовлення.

В проекті наказу виші поділено на категорії: класичні, технічні та технологічні, будівельні, транспортні, галузеві технологічні, педагогічні, гуманітарного спрямування, фізичного виховання та спорту, культури, мистецтва та дизайну, охорони здоров’я, аграрні, економіки, фінансів, управління та підприємництва, юридичні.

Після підписання цього наказу технічні, аграрні, будівельні, транспортні, технологічні, педагогічні, гуманітарні вузи не зможуть за держзамовленням готувати економістів, юристів, фінансистів.

При цьому ректорам пропонується самостійно встановити профільні спеціальності вишів у єдиній базі.

«Визначити ліцензовані профільні спеціальності, за якими буде здійснюватись набір здобувачів вищої освіти за держзамовленням за освітніми ступенями бакалавра, магістра, освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста в 2016 році, погодити з державним замовником та верифікувати в ЄДЕБО до 10 червня 2016 року», – йдеться в документі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *