ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ передала справу екс-командира львівського «Беркута» у суд

|

Генпрокуратура передала до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт щодо екс-командира львівського «Беркута» через його дій під час Євромайдану. Про це повідомляє прес-слжуба Генпрокуратури України, передає кореспондент Львівського порталу.

berkut

Екс-«беркутівця» звинувачують у «перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 18 лютого 2014 р. на вулицях Інститутській, Кловському узвозі та Михайла Грушевського», внаслідок чого постраждали 72 активіста, а також двоє журналістів.

Крім того, колишнього правоохоронця звинувачують у погрозах та нанесенні побоях народним депутатам.

«Нагадуємо, що за результатами розслідування подій, що відбувалися 18 лютого 2014 р. на вулицях Інститутській, Кловському узвозі, Михайла Грушевського та Кріпосному провулку в місті Києві в організації розгону акції протесту та застосування насильства до протестувальників також повідомлено про підозру п’яти особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів, які оголошені в розшук та трьом правоохоронцям виконавцям цих протиправних дій, обвинувальні акти щодо яких вже розглядаються у суді», – додають у Генпрокуратурі.

18 лютого 2014 року у Києві відбувся так званий «мирний марш» протестувальників з Майдану, внаслідок чого сталися масштабні сутички та загинули люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *