ОСТАННІ НОВИНИ

Алла Чонгар припинила волонтерство у зоні АТО через зневагу Міноборони

|

Відома волонтер Алла Чонгар, яка займалася відправкою тіл загиблих бійців АТО додому та пошуком поранених воїнів, припинила свою діяльність. Про це волонтер заявила на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

658c7e4718b2c065eb939ccd0e_90d20785 (1)

«Сьогодні останній день моєї роботи по пошуку і по полонених та загиблих», – заявила вона вчора.

Жінка пояснила, що втомилася від принижень та зневаги зі сторони Міноборони.

«Я знаю багато правди по загиблих. Мене болить кожний солдат, який повертається «Грузом- 200». За два роки я досконало знаю все. Мою команду не запрошують на круглі столи по пошуковцях. Нам вручають повістки, нас поливають брудом…Зараз Міністерство оборони шукає вплив, щоби на мене подіяти. Але я просто жінка, я – мама.

Так, я закінчую роботу в допомозі рідним і солдатам. Я теж жива людина, терпіти всі зневаги і образи, погрози. Мою машину знають в кожному куточку України, не кажучи про передову, де вона як рідна. Хлопців моїх закидують повістками. Ми не отримували нагород від держави. Ми були поряд з нашими солдатами. Але це нестерпно, вибачте мене і моїх хлопців. Ми зупиняємо нашу роботу. Я прошу вибачення у солдат і родин. В мене більш немає сили боротися із цим ідіотизмом», – пояснила вона.

За її словами, Міністерство оборони ніколи не доправляло тіла загиблих воїнів додому, всім цим займалися волонтери:

«Міноборони ніколи не доставляли тіла додому. Батьки платили великі кошти за заправку автомобіля, щоб доставити тіло сина до дому. Вони днями оббивали пороги. Ми робили це все швидко оперативно і злагоджено. Як доказ – бої 2014 року.Хлопці конвеєром йшли додому. Про мене казали, мовляв, за солдата винесу двері разом із коробкою.Так і було. Старались швидко вивезти з боїв і швидко доправити додому. Вчора ситуація перевершила себе. Тіла «айдарівців» майже добу були в морзі Волновахи. Пройшли сім кругів пекла, поки пізнього вечора попали в Дніпро. Хоча машини були. Ми могли зробити все відразу, ще в день загибелі.

Вчора істерично прозвучала заява, що я  і ніхто з бійців не маємо права займатись вивозом двох «айдарівців». Бо це має робити Міністерство оборони і їх парафія. Так, має робити. Але, за їхніми словами, міністерство завжди доставляли і доставляють тіла до місця поховання. Ви нічого не спутали?!, – обурилася вона.

Фото: vesti-ukr.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *