ОСТАННІ НОВИНИ

ЮНЕСКО вкотре відреагувала на знущання над історичним ареалом Львова

|

ЮНЕСКО відреагувала на руйнацію та нищення історичної частин Львова. Відповідний лист міжнародної організації оприлюднив львів’янин Юрко Ольхович-Новосадюк, передає кореспондент Львівського порталу.

юнеско

Так, лист ЮНЕСКО – це своєрідна реакція-попередження для міської влади. У ньому йдеться про те, що організація відреагувала на прохання громадян зреагувати на нищення Львова та скерувала свій лист до представників української влади, що несуть відповідальність за пам’ятко-охоронні процеси.

«Я писав листа до ЮНЕСКО з проханням допомогти врятувати Львів, листа прочитали і відписали, буду тепер чекати офіційної відповіді від Вас, пане бургомістр (Андрій Садовий –ред.) та від Міністерства культури. Та я маю іншого листа від Мінкульту, де вони кажуть що не вважають за потрібне охороняти Всесвітню спадщину ЮНЕСКО, але дозволи давали і дають!
Пане Андрій – врятуйте Львів! Врятуйте площу Звенигородську! Будь ласка, знаю це не просто, але Ви зобов’язані відреагувати.», – пише активний громадянин.

сніжна

Як приклад безсердечної руйнації історичної частини міста Юрко Ольхович-Новосадюк наводить площу Марії Сніжної.
«У Вашому розпорядженні УОІС та ДІАЗ, зробіть так щоб вони працювали! З площі Марії Сніжної та від церкви Марії Сніжної (котра зараз тріщить по швах) постав сучасний Львів, саме тут в 1287 році вже жили за Магдебурзьким правом, саме тут витворилося громадянське суспільство та культура Міста з Лавою і Радою, з війтом і бургомістром, саме мешканці цієї маленької дільниці зуміли закумулювати достатньо коштів, щоб постала Ратуша, в котрій Ви працюєте, кам’яниці (котрі зараз нещадно експлуатують та перебудовують аморальні скоробагатьки) і Ринок до котрого спішать всі туристи, і навіть Латинська катедра на Ринку – це парафія Марії Сніжної, пізніше перенесена до новорозбудованого міста! Від XIII століття оця найдавніша дільниця княжого ще Львова дійшла до нас крізь віки – з тріщинами, з проблемами але в цілості! Зараз ця цілість вже у минулому – комерція сильніша за культуру, наглість сильніша за історію, афера сильніша за закон, хабар сильніший за мораль! Пане Андрій, якщо Ви іншої думки – доведіть дією, а не словами чи численними формальними відписками від численних Ваших департаментів. Доведіть, що Ви європеєць, а не азіат. Бо на нас з Вами і на страждальний Львів дивляться всі попередні покоління, і колись їм треба буде дати відповідь на питання: чому немає Львова? Вони спитаються обов’язково…», – йдеться у повідомленні.

Раніше Львівський портал писав, що влада Львова цинічно руйнує пам’ятки ЮНЕСКО. Подивитися на архітектурних «потвор» Львова  можна тут.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *