ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі загрожує введенням регулярних військ РФ?

|

Під виглядом поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі можуть ввести регулярні російські війська. Про це у коментарі Львівському порталу заявила відома волонтерка зі Сходу, екс-голова Луганської ОДА Ірина Верігіна.

ОБСЄ

Нагадаємо, нині вночі «Нормандська четвірка» підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

На переконання волонтерки, без власної вигоди РФ ніколи би не погодилась на цю пропозицію.

«Нині відбулися нічні перемовини «Нормандської четвірки» і Росія дала добро на поліцейсько-військову місію ОБСЄ на території України. Вважаю, що просто так вона не віддасть контроль над Україною… Адже виходить так: росіяни підтягують свої війська, посилюють тиск і водночас дають погодження на військову місію ОБСЄ. Тут мусить бути якась вигода…», – каже вона.

Водночас Ірина Верігіна зауважила, що швидше за все основний контингент цієї місії будуть складати представники Росії та їх прибічники.

«Тому, РФ із країни-агресора може стати країною-миротворцем. Тобто, хочуть викрутитися із цієї ситуації таким дипломатичним шляхом. Далі Росія буде намагатися провести вибори на окупованій території, а це дуже небезпечно», – констатувала волонтер.

Відтак припустила, що під виглядом цієї місії Росія може ввести свої регулярні війська на Донбас, легітимізувавши їх.

«Ми не знаємо якою буде ця місія. Можливо, під її виглядом Росія зможе ввести на територію України свої регулярні війська. Російська армія і так є на Сході, а у такий спосіб вони її легітимізують»,  – наголосила  Ірина Верігіна

Фото: ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *