ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почастішали крадіжки дорожних знаків

|

Щороку на автодорогах Львівщини зростає кількість крадіжок дорожних знаків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Служби автомобільних доріг у Львівській області.

дорожні знаки

Так, торік було вкрадено дорожні знаки, стовпці дорожнього огородження, тросового огородження, снігозатримуючі сітки, відеокамери метеостанцій тощо. Сума нанесених збитків за минулий рік складає 123,6 тис. грн.

За даними аналітиків, кожний шостий знак на дорогах Львівщини стає об’єктом крадіжок або пошкоджень, що негативно впливає на безпеку автомобільного руху. Викрадені та пошкоджені дорожні знаки інформують користувачів доріг про обмеження максимальної швидкості, напрямки повороту, кінець додаткової смуги, примикання другорядної дороги, пішохідний перехід та кілометрові покажчики.

“При значному недофінансуванні дорожньої галузі, при гострому браку коштів на ремонт та експлуатацію доріг, дорожники постійно витрачають значні кошти на відновлення викрадених дорожніх знаків”, – наголошують у Службі автомобільних доріг Львівщини.

Служба автомобільних доріг у Львівській області закликає користувачів доріг не вчиняти актів вандалізму на автошляхах області, відповідально та бережно ставитися до державного майна, адже від наявності знаків та інших видів дорожнього обладнання залежить не лише безпека руху автомобілістів та пішоходів, а деколи навіть життя.

До відома, за ст. 185, частини 1 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на до двох років, або позбавленням волі на  до трьох років.

Довідка

Служба автомобільних доріг у Львівській області є балансоутримувачем доріг загального користування Львівської області, крім доріг комунальної власності. Служба доріг здійснює організацію утримання в належному технічному стані мережі автомобільних доріг загального користування Львівської області шляхом укладення договору підряду з організаціями, на які покладається обов’язок належного виконання робіт з ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг в межах виділеного бюджетного фінансування.

Мережа автомобільних доріг загального користування Львівської області станом на 01.01.2015 становить 8380 км, в тому числі: автодороги державного значення – 1866,1 км, автодороги місцевого значення – 6514,5 км.

Фото: postfactum.ks.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *