ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові латвійській військові провели навчальні курси для українських інструкторів

|

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися другі курси латвійських військових для українських інструкторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

латвійські військові

латвійські військові3

Ці двотижневі курси проводяться у рамках Об’єднаної багатонаціональної підготовчої групи (JMTG-U).

Вітаючи присутніх, Начальник 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Олександр Остапчук зазначив, що у ці часи неоголошеної війни російського агресора Україна надзвичайно цінує допомогу кожної держави-партнера:

«Тут, на Яворівському полігоні, ми вивчаємо та активно залучаємо найпередовіший досвід провідних армій світу. На сьогодні Збройні Сили України зупинили агресію та просування військ Російської Федерації. А тому подальші зусилля українське командування зосередило на реформуванні армії. Україна сьогодні стоїть на порозі створення новітніх Збройних Сил, котрі будуть повністю взаємосумісними із підрозділами країн-членів Альянсу. Тому нас цікавить також і ваш досвід щодо взаємодії всередині цієї організації», – сказав О. Остапчук.

латвійські військові1

У свою чергу аташе з питань оборони першого рангу — полковник-лейтенант Зігмундс Балодіс висловив сподівання, що нинішні навчання сприятимуть подальшому формуванню високого професіоналізму в Збройних Силах України.

«Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком справжніх чоловіків. Ми переконані, що українські Збройні Сили є національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України», — наголосив полковник-лейтенант Зігмундс Балодіс.

латвійські військові2

Фото: asv.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *