ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром за продажем площі Ринок можна буде спостерігати онлайн

|

У Львові через декілька місяців може запрацювати електронна система аукціонів, де кожен зможе у режимі онлайн спостерігати за тим, як і кому продається комунальне майно. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила начальник управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун.

майно

За її словами, міська влада починає думати над електронною системою аукціонів.

«Ми зараз почали перемовини з центром, який організовує електронні аукціони, щоб спробувати таку практику запровадити у Львові. Якщо не потрібно буде якесь додаткове програмне забезпечення, то ми готові впродовж двох місяців почати організовувати цей процес. Це дуже цікаво, можливо, місто зможе продати ті об’єкти, які вже виставлялись і не були реалізовані, оскільки не надходило заявок. Можливо, це дасть ширшому колу заявників отримати інформацію про ці об’єкти», – зазначила вона.

Окрім цього, чиновниця стверджує, що сьогоднішня система  продажу приміщень, що є на балансі у міськради, також є не менш прозорою, ніж електронна, яку збираються впроваджувати.

«Ми створили собі модель: ми розсилаємо інформацію по всіх агентствах нерухомості, представникам депутатського корпусу, серед яких періодично є бажаючі придбати той чи інший об’єкт, розміщуємо інформацію в газетах, на сайті.  Але цього всього є ще замало, тому з точки зору донесення інформації до максимальної кількості покупців мене ця система дуже цікавить. Бо з точки зору прозорості і публічності – у нас це є і сьогодні. Бо аукціон – це такий процес, де не можна когось корумпувати», – вважає вона.

Раніше Львівський портал писав, що у Львові приватизують два приміщення у центрі – на вулиці Коперника та на Руській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *