ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині більшає бажаючих інвестувати в землю, - Держгеокадастр

|

За результатами торгів на Львівщині спостерігається збільшення охочих інвестувати у землю, що створює конкуренцію та підвищує вартість. Про це заявив начальник Головного управління Держгеокадастру  у Львівській області Андрій Кавецький, передає Львівський поратл з посиланням на прес-службу Кабміну.

земельна ділянка

Так, 19 травня відбулися земельні торги, організовані за участю Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Продано право оренди чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 53,3 гектара. Стартовий розмір річної орендної плати становив 53,5 тис. гривень. У результаті торгів ціна оренди зросла втричі – до 177,3 тис. гривень.

Найбільша динаміка зростання вартості була зафіксована на земельну ділянку розташовану на території Дернівської сільської ради Кам`янко-Бузького району. Під час аукціону вартість її річної оренди зросла в 14 разів – з 4 до 60 тис. грн. або з 8% до 110% від нормативної грошової оцінки землі (при встановленому законом мінімумі у 3 %).

За підсумками земельного аукціону переможці уклали договори користування землею на сім років. Усього за період оренди ділянок до місцевих бюджетів надійде понад 1,2 млн. грн. (на 0,8 млн. грн. більше від стандартної вартості).

«Від початку року це вже 11 земельний аукціон, організований землевпорядниками Львівщини. За результатами торгів спостерігається збільшення охочих інвестувати у землю, що створює конкуренцію та підвищує вартість»,- відзначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) на Львівщині відбудуться 26 травня.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *