ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі загинув український військовий, ще троє – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в Авдіївській промзоні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

23-05-777x437

Так, за словами речника  адміністрації Президента України з питань АТО полковника Андрія Лисенка, на Луганському напрямку вчора відбулося 4 ворожих обстріли. Зокрема, бойовики стріляли у Жовтому та Сокільниках, де зазвичай абсолютно спокійно. Окрім цього, у Нозванівці двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

Що стосується Донецького напрямку, найгарячішою точкою залишається Авдіївка. «Одразу після опівночі ворожа артбатарея, розташована у сел. Спартак, відкрила вогонь по наших позиціях. За годину було випущено 240 снарядів. Вже у другій половині дня ворог застосував 82- міномети, випустивши близько 30 мін. Також ворожі обстріли відбулися  і на інших ділянках фронту – у Зайцевому, Невельському, Красногорівці тощо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння», – повідомив Лисенко.

Водночас, за його словами, найбільше ворожих обстрілів вчора відбулося на Маріупольському напрямку – 17, зокрема 4 – із застосування важкого озброєння. Зокрема, у Красногорівці та Широкиному відбулася низка мінометних обстрілів, а у Широкиному – артилерійський.

«Окрім цього, противник використовував БМП, ПТКР, зенітку та снайперів. Загалом неспокійно вчора було по всьому фронту, за винятком району Мар’їнки та Гранітного. За інформацією ГУР МОУ, вчора противник залучав 2 БПЛА на Маріупольському та Донецькому напрямках, які з території Росії перетнули неконтрольовану ділянку державного кордону України поблизу села Маркине Новоазовського району та Ульянівське Амвросіївського району», – розповів Лисенко.

Фото: РНБО

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *