ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура не відкрила жодної справи проти чиновників Януковича, - Луценко

|

Жодної кримінальної справи  проти високопосадовців чи народних депутатів,  а також проти екс-чиновників режиму Януковича для передачі у суд наразі немає. Про це в інтерв’ю телеканалу ICTV заявив генпрокурор Юрій Луценко, пише УП.

луценко

“Є погана новина: жодної справи, яку я можу з чистим серцем зараз підписати і відправити на зняття недоторканості  у Верховну Раду або до колишніх високопосадовців – у суд – немає. Готових справ – немає. З іншого боку – гарна новина: матеріалів багато”, – зазначив Луценко.

Готових справ проти колишніх чиновників режиму екс-президента Віктора Януковича, які, за твердженням деяких депутатів, начебто вже лежать на столі у Луценка, також немає, йдеться у сюжеті.

При цьому Луценко повідомив, що досі “клієнтом” ГПУ є нинішній спікер ВР Андрій Парубій, проти якого було відкрито провадження за фактом сутичок у залі Верховної Ради під час голосування за “харківські угоди” (2010 рік) через те, що він кинув димову шашку у сесійному залі.

На питання, що робити тепер з подібного роду справами Луценко заявив: “Справи проти усіх жертв політичних і бізнес-мотивованих репресій треба закрити”.

За словами генпрокурора, саботажу з боку прокурорів наразі немає, і із звільненням своїх заступників і слідчих поспішати він не буде: “Даю усім 100 днів на завершення справ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *