ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові відзначили Свято Героїв

|

Сьогодні, 22 травня, у Львові вшановують пам’ять борців за волю України. З нагоди Свята Героїв у Львові відбулось чимало заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

свято героїв

Зокрема, о 9:30 год. представники влади та студентства поклали квіти до пам’ятника Р. Шухевичу у Білогорщі. О 10:00 год. студенти Львівського державного університету фізичної культури пробігли щорічну естафету, присвячену пам’яті героїв національно-визвольної боротьби, від площі навпроти пам’ятника Р. Шухевичу до поля почесних поховань Личаківського кладовища №76.

Опісля, о 10:30 год., представники влади та громадськості поклали квіти до могил і помолилися на полі почесних поховань № 67 (могили Героїв Небесної Сотні), звідки перейшли до поля почесних поховань № 76 (могили учасників АТО), де об  11:10 год. поклали квіти і запалили лампадки. Відтак, відслужили панахиду, після якої учасники урочисто пройшли до проспекту Свободи.

свято героїв2

свято героїв3

О 12:00 год. керівництво області, міста та громадськість поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Тут же відбулось урочисте громадське віче.

О 13:30 колони з представників ветеранських та патріотичних, молодіжних громадських організацій та студентської молоді, ліцеїстів Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут, учнівської молоді – урочисто пройшли від просп. Свободи до пам’ятника Тарасові Шевченку, після чого, о 14:00, поклали квіти до пам’ятника і спільно виконали  Гімн України.

Нагадаємо, історія відзначення Свята Героїв сягає 1941 року. День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення.

свято героїв1

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *