ОСТАННІ НОВИНИ

«Нетипове» Закарпаття: ТОП-5 місць, маловідомих для туристів

|

Ні для кого не секрет, що Карпати і Закарпаття – одне з найулюбленіших місць відпочинку українських туристів та й за кількістю історичних та природніх пам’яток з цим краєм мало хто може посперечатися. Кожного року сотні туристів приїжджають сюди, щоб помилуватися природою Карпат та пройтися найвідомішими туристичними маршрутами.

109

В пік сезону в Ужгородському замку чи в Паланку яблуку ніде впасти. Проте в Карпатах є ще місця, де майже не ступала нога туриста. Саме про них кореспонденту Львівського порталу повідала весела команда компанії «Час на мандри».

Манявський водоспад

100

Місце не таке вже й зовсім невідоме, але доходять сюди далеко не всі туристи, виключно через власну лінь, адже більшість шляху необхідно пройти пішки :) Проте дарма лінуються, адже це найвищий водоспад Карпат, який вартий того, щоб його побачити. Висота Манявського водоспаду сягає 18 метрів.

За оповідями місцевих жителів – це місце містичне, бо тут живуть мавки та нявки і якщо заночувати біля водоспаду, можна почути їх спів. Атмосфера тут і справді особлива, а особливо у теплу пору року.

Музей «Тіні забутих предків» в селі Верховина

101

Хто не бачив легендарну стрічку неперевершеного Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», обов’язково подивіться, а потім приїжджайте до музею цього фільму та режисера, який розміщений у тій самій хатинці, де розгортались основні події стрічки.

За відчуттями – це наче раптом опинитися всередині фільму, стати учасником тих подій, відчути емоції головних героїв на собі…

Центр реабілітації бурих ведмедів

105

Не лише людям іноді потрібна допомога, а й дужим велетням карпатських лісів. Саме цим займаються працівники центру реабілітації  бурих ведмедів, який знаходиться неподалік ознра Синевир.

В центр привозять ведмедів, які перебували в неволі і з якими жорстоко поводились їх «хазяї». Працівники центру допомагають бурим красеням повернутися до нормального життя, після чого відпускають на волю.

Зараз в центрі перебуває 14 ведмедів різного віку.

Музей лісосплаву

103

Не дивуйтеся, такий теж існує в Україні, а розкажуть вам тут про те, як раніше річкою ліс сплавляли. Водночас працівники музею так справно оповідують історії, що можна загубитися в часі.. Життя і побут горян досить своєрідні і цікаві, на жаль, вже трішки призабуті, але оживуть в уяві, коли безпосередньо знайомитесь з речами вжитку, посудом і всяким начинням, виготовленим з дерева. А ще у вас буде можливість побачити, так би мовити, професійний інструмент бокорашів (людей, що займалися сплавом лісу).

До речі, цей музей знаходиться не далеко від центру реабілітації бурих ведмедів.

Водоспад Бухтівець

Щоб побачити водоспад Бухтівець необхідно спуститися в прохолодну бухту стрімкою піщаною стежкою в село Букове. Висота водоспаду вісім метрів і це ледь не єдиний водоспад в Україні, яким можна помилуватись і згори, і знизу з каньйону, а ще в ньому можна скупатися. Поруч є водоспад Крапельковий, набагато менший за свого брата, але теж гарний.

У ці та багато інших цікавих місць без зайвих турбот готова відвести вас компанія «Час на мандри». Приєднуйтесь до веселої компанії мандрівників та пізнавайте Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *