ОСТАННІ НОВИНИ

Дружина заступника начальника львівської податкової збудувала розкішний маєток під Львовом

|

Руслан Ганюк призначений першим заступником начальника головного управління ДФС у Львівській області зовсім нещодавно – 26 квітня 2016 року. До цього призначення він менше місяця пропрацював начальником ДПІ у Пустомитівському районі.

94

На керівних посадах 38-річний Руслан Ганюк працює практично з початку кар’єри у фіскальній службі, яку він розпочав у 2002 році з посади старшого податкового ревізора-інспектора в ДПІ у Шевченківського району Львова. Досить скоро він очолив тут відділ документальних перевірок, а у листопаді 2004 року і саму ДПІ Шевченківського району. В подальшому керував роботою Городоцької та Стрийської інспекцій.

Згідно з декларацією про доходи за 2015 рік, Руслан Ганюк заробив 50,37 тис. грн, з яких заробітна плата складає 44,66 тис. грн, а ще 5,71 тис. грн – матеріальна допомога. У Руслана Ганюка немає власного житла, проте є ділянка площею 0,08 га. Він також немає власного автомобіля.

Натомість його дружина Вероніка Ганюк їздить на Land Rover 2012 р.в. та є співвласницею будинку площею 469,4 кв.м, земельної ділянки площею майже 0,1 га та квартири площею 69,5 кв.м.

Згідно з даними державного реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок Вероніки Ганюк розташований в селі Солонка, що під Львовом.  При цьому вона є власницею половини будинку, інша половина належить матері Руслана Ганюка – Людмилі Ганюк.

95

При цьому власниками будинку вони обидві стали у 2014 році. Даний факт повинен був бути відображений у декларації про доходи Руслана Ганюка, який на той час був першим заступником начальника ДПІ у Пустомитівському районі. Проте він його у 2014 році не декларував.

У 2015 році Вероніка Ганюк  отримала дохід у розмірі 3,42 млн грн. З цих коштів лише 13,23 тис. грн є її заробітною платнею, ще 3,76 тис. грн зазначені в графі «інші доходи», що може бути, стипендією, допомогою на дитину, пенсією тощо. Решта 3,39 млн грн – це кошти від продажу нерухомого майна.

В попередні роки, за офіціними даними декларації її чоловіка, у неї не було нерухомого майна, яке можна було б продати за таку суму. Вона була власницею квартири, якою володіє і на даний момент.

Начальник управління комунікацій головного управління ДФС у Львівській області Ігор Долинський припустив, що дружина його керівника стала власницею нерухомості та продала її у тому ж 2015 році за 3,39 млн грн і саме тому інформація про неї відсутня в декларації. Він також думає, що нерухомість була придбана за кредитні кошти, адже у 2014 році дохід родини Ганюків склав трохи більше 65 тис. грн.

Цікаво, що сума прибутку дружини заступника начальника львівської податковою повністю співпадає з сумою, яку Львівська міська рада заплатила Вероніці Ганюк за придбання чотирьох квартир для учасників АТО в житловому комплексі «Санта-Нова» в селі Зубра.

Цей комплекс був збудований приватним підприємством «Гал-Експресія», співвласником якого ще донедавна був Володимир Ганюк, батько Руслана Ганюка. А власницею найбільшої частки підприємства є Ольга Костик, екс-дружина відомого Василя Пісного, який нині є заступником начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Ми поцікавились у Ігоря Долинського, де все ж таки живе Руслан Ганюк і він запевнив, що той живе в селі Сокільники «в батьківській хаті, де він народився». А щодо будинку в Солонці,  то за словами Долинського, він «не придатний до життя, там триває ремонт».

Це не зовсім відповідає дійсності. В будинку справді ще не мешкають. Але на вікнах вже є штори, що часто свідчить про швидке новосілля.

Наші гроші. Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *