ОСТАННІ НОВИНИ

Для львівських незрячих провели конкурс читання шрифтом Брайля

|

У приміщенні спеціалізованої бібліотеки для незрячих ім. Т. Шевченка Українського товариства сліпих (вулиця Січових Стрільців, 5) відбувся конкурс «Читання шрифтом Брайля» для осіб з вадами зору. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

777

«Участь взяло 15 осіб з порушеннями зору – членів Львівської територіальної первинної організації УТОС. Метою конкурсу було перевірити вміння техніки читання шрифтом Брайля. Всі учасники показали високі результати та були нагороджені цінними подарунками», – розповіла керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза.

«Проведення таких заходів у нашому місті є необхідним, адже люди, які волею долі живуть у темряві, потребують підтримки громади, участі в колективних заходах, спілкуванні, аби вести активне соціалізоване повсякденне життя. Ми намагатимемось допомагати у проведенні подібних зустрічей і надалі», – зазначила Наталія Демкович, начальник управління соціального захисту ЛМР.

Довідка

Шрифт Брайля — рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання незрячими, розроблений французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Брайль використав порядок букв латинського алфавіту.

Фото:  соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *