ОСТАННІ НОВИНИ

Укрпошта викрила схему масового шахрайства

|

Керівник Укрпошти Ігор Ткачук повідомив, що в мережі Інтернет з’являється велика кількість пропозицій легкого заробітку та створюються інтернет-ресурси, в яких використовуються назва й елементи корпоративного стилю підприємства для вчинення шахрайських дій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрпошти.

Ігор Ткачук

Громадянам пропонують роботу та проводять несанкціонований збір персональних даних.

«Підкреслюю: Укрпошта не пропонує роботу зі склеювання конвертів, не збирає персональні дані та реквізити банківських карток під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування. Також зараз ми працюємо над запобіганням підробки та збуту знаків поштової оплати – марок, конвертів, відбитків штемпельних машин. Через різноманітні інтернет-магазини та за допомогою оголошень шахраї продають фальшиві марки на 20-30% дешевше номіналу. Такі марки зазвичай друкують у підпільних цехах на спеціальному обладнанні. Через шахрайські схеми Укрпошта зазнає репутаційних та фінансових втрат», – сказав Ігор Ткачук.

Очільник підприємства зазначив, що можливість здійснення цих правопорушень виникла через недосконалість законодавства та фактично відсутність покарання за порушення Правил надання послуг поштового зв’язку.

«Ми підготували зміни до нормативних актів, що регулюють питання про знаки поштової оплати та зміни до Закону «Про поштовий зв’язок». Звертаюся до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів підтримати пропозиції Укрпошти і внести відповідні зміни до законодавства. Вони стосуються визначення понять, з якими працює Укрпошта, зокрема, «електронна поштова марка». Також ми підготували пропозицію відновлення кримінальної відповідальності за підробку знаків поштової оплати, що допоможе нам вберегтися від подібних випадків шахрайства», – зазначив керівник Укрпошти.

Укрпошта звернулася до правоохоронних органів та Служби безпеки України щодо припинення шахрайських дій з використанням іміджу Укрпошти.

Керівник Укрпошти закликав громадян бути пильними, не втягуватися в шахрайські схеми та не повідомляти персональні дані невідомим особам. Ігор Ткачук наголосив, що купувати марки варто лише у відділеннях Укрпошти та на офіційному сайті підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *