ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль «Зашків 2016» вдесяте збере молодь з усієї країни

Ірина ПУПКО, для Львівського порталу

|

Під девізм «Джерело духу» відбудеться ювілейний фестиваль, присвячений 125-ій річниці від дня народження полковника Є. Коновальця. Фестиваль проходить вже в 10-те. Місце проведення – село Зашків, Жовківського району, Львівської області, де власне і народився Євген Коновалець. Про це на прес-конференції розповіли організатори фестивалю, передає кореспондент Львівського порталу.

«Мета фестивалю з року в рік залишається незмінною – формувати патріотичну позицію, розвивати принципи громадянського суспільства,  українську ідентичність, вдосконалення тіла та духу, принципів здорового способу життя у молоді. Перш за все фестиваль переслідує світоглядно-виховну ціль. Ми сприяємо розвитку молоді на націоналістичній ниві, створенню громадянського суспільства,» – розповідає координатор громадського організаційного комітету фестивалю Роман Брезіцький.

Фестиваль складається з трьох блоків: спортивно-виховного, науково-теоретичного та культурно-мистецького. В рамках цих блоків будуть проведені інтелектуальні дискусії, читання патріотичної поезії, ніч українського кіно, бізнес-лекції, майстер-класи від школи життя «Білі вовки», куштування козацького куліша, плетіння маскувальної сітки для бійців АТО.

В науково-теоретичному блоці вестимуть лекції такі відомі українці, як Святослав Липовецький, Олександр Солонтай, Олександр Зінченко, Андрій Дещиця та інші.

Також відбудуться традиційні заходи фестивалю: велопробіг «Від Степана до Євгена», ватра, міні-фестиваль активного туризму, квест. Окрім того, охочі зможуть зіграти у футбол босоніж, взяти участь в півмарафоні «За здоровий спосіб життя», покататись на козацькому човні «Чайка».

Організатори не забули і про музичну локацію, яка складатиметься з української пісні в акустичному та роковому виконанні, де будуть запрошені кращі українські гурти, такі як: Kozak System, Тінь Сонця, Антитіла, Ot Vinta!, Фіолет та інші.

«Для нас головним є поширення ідеї. Ідеї патріотизму, ідеї здорового способу життя. Тому на фестивалі суворо заборонений продаж і вживання алкоголю та тютюнових виробів. Крім того, фестиваль є безкоштовним, ми хочемо, щоб до нас приїхала молодь зі всіх куточків України,» – розповів комендант фестивалю «Зашків 2016» Андрій Пшик.

На фестивалі  будуть присутні гості – це молодь із різних регіонів України, діаспора та гості з Європи. Традиційно буде розбите наметове містечко, організоване комендатурою. Очікувана кількість учасників 6000-8000 осіб.

Для забезпечення комфорту і безпеки на території фестивалю працюватиме охорона та поліція. Відкриють дві великі парковки для автомобілей.

«Зашків 2016» матиме й практичну ціль: стратегія для держави, користь для села-регіону. Тобто, передбачає не тільки виховання української молоді, але й покращення інфраструктуру села. Під час фестивалю відкриють новий спортивний майданчик з штучним покриттям, прокладуть нові вело та туристичні маршрути.

Повна програма фестивалю, карта проїзду та інша додаткова інформації знаходиться на  офіційному сайті фестивалю «Зашків 2016».

Фото: ria.lviv.ua

Коментарі

  1. організатор фестивалю роман бразіцький вкрав частину села .де проходить фестиваль вже слава богу 10 років і озеро і гора берекавиця це село завадів .ніяк нереагує орг комітет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *